måndag 19 januari 2015

128. Edith

Edith har blivit så himla stor. Vi behöver liksom inte ens klä på henne längre. Jag sitter dock bredvid och vill lägga mig i hela tiden då hon ska klä på sig eftersom det tar sån tid. Men hon kan själv säger hon bara och det kan hon ju faktiskt också. hon tar på sig både tröja, sockar och byxor själv och det är helt otroligt att se varje gång. hur kan hon ha blivit såhär stor?! Hon pratar i meningar hela tiden nu som ett riktigt barn och gör sig förstådd inte bara hos oss. Även på förskolan gör hon sig förstådd numera av både de äldre barnen och av lärarna. Ofta när vi kommer dit springer hon runt och leker och pratar med de äldre barnen och i veckan hade hon och två tjejer till klätt ut sig och sprang runt och lekte och pratade och skrattade. Jag blir så stolt över våran lilla tjej då jag ser hur mycket hon lärt sig och hur otroligt smart hon är. Är det inte helt fantastiskt att få vara förälder och följa sitt barn utveckling så säg! 

Edith är en glad tjej som alltid har lätt till skratt, hon vet vad hon vill och vad hon inte vill. Och hon är inte sen på att säga ifrån när något inte går som hon vill. Hon kan bli riktigt hysterisk och få riktiga anfall över småsaker som att jag råkar ta på henne sockarna när hon ville göra det själv. Hon tycker om att äta även om det går sakta och hon är mycket kräsen i maten. Hon älskar fisk, broccoli och oliver till middag över allt annat. Hon äter helst torkade aprikoser eller popcorn som gottis och hon dricker helst vatten. 

Edith älskar att läsa saga, lägga pussel, måla och dansa. Hon leker helst att man jagar varandra och gömmer sig och skrattar helt vilt och underbart när vi leker. Hon har en enorm fantasi den här lilla tjejen och kan stå vid sitt lilla kök och laga mat och diska och prata för sig själv i timmar. Hon vill i princip alltid välja sina egna kläder och väljer allt från sockar till kofta med omsorg. Hon lägger upp det framför sig och tittar och byter ut innan hon till slut klär på sig. Edith älskar att kramas och mysa och tycker att pappa är bäst. Pappa bäst, pappa bäst. Men sen säger hon också edith älskar pappa och mamma och det är ju det bästa jag hört i hela mitt liv. Att hon älskar mig och Per. Tänka sig vad fint. Sen går hon ju runt och säger att mamma pappa älskar Edith hela tiden med, en tjej med koll på känslorna helt enkelt. Att fått vara med och se denna lilla personlighet växa fram är något av de mäktigaste i livet och det gör mig så otroligt nyfiken på våran lilla pojke där inne i magen. Vad kommer han vara för person och hur kommer hans personlighet att vara. Kommer han att vara lik sin storasyster Edith eller helt annorlunda. Gud vad vi längtar efter att få lära känna dig lilla bebis. 


 Pinglan som inte riktigt vill fastna på bild längre. Därav mindre bilder på henne på bloggen. Ibland får man ta kort och ibland säger hon stopp. Och när man väl frågar och får ta ett kort så står hon aldrig stil. Hehe det är inte lätt!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar