söndag 18 maj 2014

055. Sunny afternoon.

Vilken underbar dag vi har haft idag! Vid ett tiden for vi ut till Järveds naturreservat för att grilla med Fred och Maria i det fina vädret. Vi tog oss till ett vindskydd vid vattnet och tände en eld. Efter det blev det till att grilla soyakorv och sedan pinnbröd med kanel och socker. Mums! 

Det var första gången Edith var ute i skogen och faktiskt kunde gå runt och känna på saker och vara vaken. Hon fick gå runt som hon ville och upptäcka skogen. Förra gången hon var i skogen var hon ju bara en bebis. Eddan tyckte det var så roligt att vara ute i naturen och få utforska allt runt omkring. Det verkligen lös om henne och hon gav ifrån sig små glädjetjut då hon gick omkring! Det märktes att hon trivdes:)

När klockan till slut hade hunnit bli fem var det dags att åka hem och äta middag. Här kommer iallafall lite bilder ifrån dagen!

 Vi parkerade bilarna och kastade upp Eddan på ryggen för att gå mot skogen!
 Naturreservatet i Järved är så otroligt vackert, jag skulle kunna fota varenda vrå av skogen. Överallt ser man spår av bävrar. Det kryllar av dem där ute:)Edith i bärstolen, hon ser inte sådär överdrivet jättenöjd ut just på bilden men hon skrattade och viftade på benen under hela promenaden. Hon pekade och tjöt "där där" med en sådan glädje. Detta var som sagt den första men absolut inte den sista gången ute i skogen för Edith. Och det märktes att hon stormtrivdes då hon var hel nöjd i fyra timmar! 
Väl framme vid vindskyddet så tände vi upp brasan och slog oss ner. Edith fick en liten låda med russin medans hon väntade på att det skulle bli grillglöd.
Först så fick Edith äta lite korv och melon med mig och Per och sedan så tog Fred och Maria över matningen så att vi också kunde äta:)Edith och Fred gick ner till vattenkanten för att kasta lite stenar. Det var väldigt spännande tyckte Eddan. Hon hade nog gärna badat också, men det får bli om en månad eller två, hehe. Naturreservatet är fyllt av harsyra som bara är så himla gott!Självklart måste det bli en bild på herr och fru Lindsaga också.


 Melonpaus!
 Edith sitter och plockar stenar ut och in ur burkar med Pappa. Tänk att få utforska allt så grundligt som småbarn gör, vad häftigt! Jag hittade en rätt så stor pinne som jag ville ta med hem och luta i ett hörn av lägenheten men då den var så sjukt stor och framförallt tung så sa Per att det aldrig skulle gå. Så den fick fint ligga kvar. Maria och Fred:)Efter flera timmar vid vindskyddet var det dags att släcka elden och gå vidare emot bävernästet och spana efter bävrar.


 


Edith hjälpte till att hålla utkik och så smög vi oss framåt. Men då vi var fyra vuxna och en sprallig bebis blev det tyvärr ingen bäverskådning denna gång. Men det var lika kul för det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar