tisdag 6 maj 2014

044.

Edith har utvecklats så mycket den sista tiden att vi nästan inte hinner med här hemma. 
Hon älskar att leka med sig själv. Hon kan sitta inne i sitt tält med sina nallar och rollspela i evigheter. Hon springer runt på tå och och klappar händerna och nynnar. Hon har börjat dansa lite lätt och hon pratar hela tiden.

Det är så mycket enklare att förstå våran lilla donna numera. Man kan t.ex. fråga henne "vill du ha en banan ja eller nej" och så nickar vi och skakar på huvudet. Vill hon ha banan nickar hon och vill hon inte ha så skakar hon på huvudet. När hon har ont kan man be henne peka vart det gör ont och då  pekar hon på magen eller i munnen. Hon pratar mycket mer nu överlag. Jag vet inte om andra skulle förstå henne. Men vi vet precis vad hon menar, hehe. 

Hon går, springer, går på tå och klättrar för fullt. Hon sitter bara still när hon är inne i någon lek eller när hon vill läsa. Vilket hon älskar. Edith kommer ofta med böcker och vill att vi ska läsa för henne. Men det ska gå undan annars tappar hon fort intresset och springer iväg. 

En annan sak hon älskar är att klä ut sig. Hon drar på sig mössor och halsdukar. Hon ska ha handväska och väljer numera sina egna kläder nästan varje dag. Vi öppnar byrån och så väljer hon allt själv. Först tar hon en tröja eller klänning och sedan byxor och sist sockar och ibland blir det en kofta på det.

Hon gillar att måla i sina målarböcker och hon har börjat tycka om att gunga i lekparken. Hon intresserar sig av andra barn och är väldigt nyfiken när t.ex. Joline hälsar på. Något av de bästa hon vet är när vi är hundvakt åt Eddie. Då springer hon runt och kastar bollen till honom och ska hela tiden mata honom med hundgodis och allt annat som går att äta för den delen. 

Jag och Per är ju väldigt musik intresserade och försöker att spela gitarr och sjunga med henne ofta så att även hon ska tycka att det är lika kul som vi tycker. Vi spelar mycket musik för henne. Både barnmusik och musik som vi lyssnar på. 

Det är en så spännande tid nu och jag blir så fascinerad av Edith hela tiden. Hon är verkligen helt fantastisk. Tänk att vi har äran att få vara hennes föräldrar. Om hon bara visste hur mycket hon ger mig. Jag älskar dig så mycket vårat lilla troll!


Hihi, såhär bestämde Eddan att hon skulle se ut för några veckor sedan då hon fick välja sina egna kläder. Hon hade på sig rosa byxor, svarta uggs, gul tröja och så en leopardmönstrad klänning över det. Till det hade hon en röd sjal, ett blått halsband och ett diadem med flor på huvudet. Och såhär gick lilla Edith runt resten av dagen! Så kan det gå när barnet får bestämma:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar