lördag 4 januari 2014

907.

Jag och Edith och älsklingen på julafton:) Julafton var en mycket trevlig kväll som firades med både min familj och med Pers familj hemma hos oss. Först skulle det inte bli något då alla varit magsjuka utom vi, både på min och Pers sida av familjen. Men vi bestämde oss för att chansa och fira tillsammans ändå, vilket jag är glad över att vi gjorde! För det var en av de mysigaste kvällarna på hela året:)

Men ett dygn senare så drabbades även vi av vinterkräksjukan och allt vad det innebär. För oss var det olidligt i ca tolv timmar och sedan blev det sakta bättre och ungefär tre dagar senare så var vi som folk igen. 

Men Edith bara fortsatte att kräkas och så diarre på det. Det blev till att åka in på barnmottagningen två gånger under helgen. Men nu är allt tack och lov bra igen. Om man bortser från att stumpan nu har gått ner ännu mer i vikt.  Men det är ju inte så konstigt efter den kräkfesten hon gått igenom.

Att ha magsjuka då man har barn är verkligen en omställning. Under juldagsnatten så kräktes både jag och Per och Edith utan stopp. Istället för att lägga sig ner och vila emellan varven så fick vi springa runt och byta sängkläder och torka kräk och trösta lillan. Det slutade med att vi inte hann byta sängkläderna då allt bara blev nerkräkt gång på gång. Tillslut bara sov vi i det. Då vet man att man har magsjuka ni, när man medveten lägger sig i en pöl av spya och bara ligger där i väntan på att spy lite mer. 

Men även om vinterkräksjukan slog till hårt och vi kräktes en gång i halvtimmen hela natten så var det verkligen ingenting jämfört med gravid illamående. Vinterkräksjukan kan slänga sig i väggen så att säga. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar