söndag 18 augusti 2013

854.

Hallå, idag är det söndag och fyra dagar sedan eddan tog sprutan. Denna gången gick det mycket bättre än vad det gick förra gången. Hon gallskrek när de tog sprutan men blev sedan lugn då hon fick komma till mamma och kramas. 

Däremot så hade hon 39graders feber i två dagar och lite mindre feber tredje dagen. Idag har hon däremot varit feberfri! Det jobbigaste efter att hon tagit sprutan är att hon inte kan sova på nätterna. De första två nätterna låg jag och Edith vakna hela nätterna och bara pratade och kramades. Hon ville helt enkelt inte sova. Nu börjar det lugna ner sig också, nu sover hon nästan hela tiden med undantag för amning två tre gånger. 

Det var ju samma sak efter sprutan förra gången och då höll det i sig i cirka en vecka så vi får väl se hur länge det håller denna gången. Jag hoppas det går tillbaka till att få sova hela nätterna igen, det är så jobbigt att behöva vakna på nätterna såhär.


Det var ju också 5månaderskontrollen med läkaren i onsdags och den gick bara bra den med. Allting såg även denna gången bara bra ut. Det enda som han anmärkte på var att hon var otroligt stark för sin ålder. Men en tjurig bebis är en stark bebis! Och det behöver ju inte heller vara en dålig anmärkning. 

Men han menade på att hon var väldigt duktig på att kontrollera sina rörelser och vändningar när hon rullade runt samt att hon satt väldigt stabilt. Hon går fortfarande upp i vikt bra men han rekommenderade att vi skulle börja introducera henne för mat eftersom hon är av det större laget. 
Hon äter ju gröt en gång om dagen följt av amning men det kanske börjar bli dags att trappa ner på amningen snart. Vi ska definitivt bli bättre på att göra smakisar till henne oftare:)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar