tisdag 4 juni 2013

828.

Hallå, 

Nu är vi hemma igen efter en och en halv vecka i södra Sverige.  Det har varit så skönt att bara få vara nere hos mamma och sedan hos Karin. Inga måsten eller vardagsbekymmer mer än vad man ska ha på sig för dagen. Nu är vi tillbaka i vardagen och jag har redan börjat stressa runt som en yr höna.


Så vad har vi då gjort i södra Sverige?

Jo, hos mamma har vi tagit det lugnt på landet och bara myst och busat en massa. Men det har inte bara varit lugna puckar. Vi har också varit en heldag till Ullared och några timmar på Väla. Edith klarade av det så mycket bättre än vad vi trodde att hon skulle. Hon grät inte en enda gång på hela dagen varken på Väla eller på Ullared, hon bara satt i vagnen eller i bärsjalen och tittade runt på alla nya saker och skrattade och hade sig.

Edith har också hunnit leka och myst med mormor och morfar Lasse och så har hon lekt en massa med sina nya fina leksaker:)

Efter en vecka i Skåne så for vi till Norrköping för att hinna vara med farmor och bonusrolf! 
På vägen upp somnade Edith innan vi hade hunnit lägga henne i bilen och vaknade morgonen därpå i Norrköping, sjukt skönt att inte behöva stanna eller så! 

På lördagen i Norrköping gick vi på stan och shoppade lite. Jag fick lite nya kläder i födelsedagspresent av svärmor och så åt vi en god lunch på en resturang i Norrköping. 
Så skönt när man äter ute numera att inte behöva hålla i det lilla livet. Edith sitter numera i matstol, och söt som socker är hon då hon sitter där! 

Efter lunchen så tog farmor och Rolf med sig Eddan hem så att vi kunde få nån timme för oss själva på stan, alltid lika mysigt att bar få rå om varandra för en liten stund:)


På söndagen så tog vi en lång promenad i det fina vädret med farmor och sedan så tog vi det bara lugnt. Och på måndag morgon åkte vi hem till övik igen. Edith grät inte en enda gång i bilen på vägen upp. Jag känner mig verkligen så lyckligt lottad att få ha en sådan snäll dotter. 


Under resans gång så var det ju lite svårt att hålla på rutiner eftersom vi suttit mycket i bilen och gått några vändor på stan och ätit ute några gånger och så vidare. 

Men några saker vi försökt att hålla rutin på är eddans mat och sovdags tider. Eftersom vi har en bärsjal så kan jag ju amma henne närsomhelst varsomhelst utan att hela världen behöver se vad vi håller på med. På Ullared gick jag tex. runt och ammade Edith samtidig som jag kollade runt i butiken och hon låg hela tiden tryggt inne i sjalen. Väldigt smidigt och ett mycket bra sätt att inte rubba matrutiner när man är ute på vift! 

Sen så har vi fortsatt att gå och lägga henne halvnio som hon är van vid, till klockan nio har hon sovit vareviga kväll även fast det har hänt så mycket för det lilla livet. Det är skönt att vi lyckats behålla hennes sovvanor för kvällen och att hon inte har blivit så berörd av allt som hänt runt omkring henne. Hon går och lägger sig vid halvnio och vaknar igen mellan sex och halvåtta morgonen därpå för att äta och sedan somnar vi om igen. 
Så fruktansvärt skönt att man får sova hela nätterna nu när hon har blivit äldre. De första två månaderna åt hon ju vid 3-4 på natten men det har hon inte gjort på en månad nu *peppar peppar*. I alla fall så trodde jag att jag skulle bli helt avskräckt av att resa med barn och att Edith skulle bli gnällig och grinig av att vara på så många nya platser och av att åka bil så långt. Hon har varit precis som hon är när hon är hemma. Kanske att det tar fem minuter längre att lägga henne på kvällen men annars har hon varit lika glad som vanligt. Jag har fått en väldigt positivt upplevelse av att resa med henne. Vilket är förjävla skönt eftersom vi ska åka ner till Skåne igen om en månad! Inför nästa resa är jag inte ett dugg orolig för det gick så himla bra denna gången:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar